"ليندي دوست" خبرنگار "بيبيسي جهاني" در تهران با انتشار پيامي در صفحه "توئيتر" خود اولين فردي بود که خبر ديدار کاترين اشتون با برخي از فعالان فتنه از جمله نرگس محمدي را منتشر کرد.
اشتون هم در بيانيهاي که در آن به سفر خود به تهران اشاره کرده بود، با تاکيد بر ديدار خود با فعالان زن(فتنه) گفت: تعجبآور نيست که تمرکز ويژهاي را روي حقوق بشر داشتم، من در روز بينالمللي زن با فعالان زن ديدار کرده و با آنها در مورد شرايطي که زنان در آن قرار دارند گفتوگو کردم. با زناني که در زمينههاي مختلف فعال هستند، از خبرنگاران گرفته تا آنهايي که در زمينه پناهندگان افغان درگير هستند، و همچنين افرادي که در طيف جامعه مدني و اهميت آن فعاليت ميکنند.
مايکل مان سخنگوي کاترين اشتون نيز، در مصاحبه با راديو فردا، ارگان رسمي سازمان سيا صراحتا اعلام کرد ديدار اشتون با فعالان زن ايراني از قبل هماهنگ شده بود.
نرگس محمدي، محکوم فتنه 88 که در جريان سفر کاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا با وي ديدار کرده بود، در گفتوگويي اظهار کرده که ديدارش با کاترين اشتون براساس برنامه ريزي قبلي صورت گرفته است.
وي با بيان اينکه خانم اشتون تمايل داشتند که تعدادي از زنان فعال را ببينند و دعوت نامهاي را هم براي من فرستادند و من هم آن را قبول کردم، گفت: اين ديدار کاملا رسمي بود و من يک دعوتنامه رسمي از ايشان دريافت کردم و جواب دادم و اعلام شد و آدرس آن را هم به من دادند که سفارت اتريش در تهران بود و ملاقات ما هم تقريباً چند ساعت طول کشيد.
مايکل مان و نرگس محمدي در حالي از برنامهريزي شده بودن ديدار اشتون با فعالان زن خبر ميدهند که در آن سو وزارت خارجه کشور اين اخبار را تکذيب ميکند.
وزارت خارجه تکذيب ميکند
مرضيه افخم سخنگوي وزارت امور خارجه در کنفرانس خبري در پاسخ پرسشي درباره اينکه سخنگوي اشتون گفته است درباره ديدار وي با برخي از زنان در تهران با مقامات دولتي در ايران هماهنگي شده است، اظهار داشت: هماهنگي در اين زمينه به عمل نيامده بود.
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه کشور نيز در پاسخ به اين پرسش که آيا وزارت خارجه از ديدار شنبه شب اشتون با چند زن که يکي از آنها سابقه محکوميت در حوادث سال 88 را دارد، مطلع بوده است، گفت: اين طور برنامهها را وزارت خارجه تنظيم نميکند، بنابراين وزارت خارجه نه اطلاعي داشته و نه در اين زمينه گفت وگويي با وزارت خارجه شده بود.
گفتني است، سه ماه پيش نيز هيئت پارلماني اتحاديه اروپا در سفر به تهران، مخفيانه با دو تن از فتنهگران و محکومان فتنه 88 در سفارت يکي از کشورهاي اروپايي ديدار کرد. اين ديدار اگر چه با موجي از انتقادات داخلي مواجه شد اما بالاخره مسائل و هماهنگيهاي پشت پرده اين ديدار روشن نشد و مجلس و وزارت امور خارجه توپ را به زمين ديگري انداخته و هر کدام به نحوي از پاسخگويي درباره ماجرا شانه خالي کردند.
وزارت خارجه مسئول ديدارهاي مقامهاي خارجي در داخل کشور است
آيتالله آملي لاريجاني، هفته گذشته در جلسه مسئولان عالي قضايي ضمن محکوم کردن ديدار اشتون با فعالين فتنه توافق بر سر انجام اين سفر به شرط برخي ديدارهاي صورت گرفته خارج از عرف ديپلماتيک را مصيبت و مطلع نبودن از چنين ديدارهايي را مصيبتي بزرگتر دانست و گفت: در کجاي دنيا اجازه ميدهند که يک خارجي بيايد و هر جا دلش خواست برود و با هر کسي ديدار کند؛مگر کشور در و پيکر ندارد؟
آيت الله آملي لاريجاني ديدارهاي فراتر از چارچوب ديپلماتيک را در مناسبات خارجي قابل پذيرش ندانست وافزود:اگر بناست چنين روندي ادامه يابد و بر خلاف امنيت و مصالح کشور در چنين سفرهايي اقداماتي صورت گيرد قوه قضاييه وارد عمل مي شود و تبعات آن نيز در آينده بر عهده وزارت امور خارجه خواهد بود.
نرگس محمدي در مراسم معارفه مشاور رئيس جمهور!
وزارت خارجه در حالي به محکوم کردن ديدار دزدانه اشتون با نرگس محمدي محکوم فتنه 88 در سفارت اتريش ميپردازد که دعوت از شخص مذکور در مراسم هاي ديگر رسمي متاسفانه مسبوق به سابقه بوده است.
در مهرماه سال جاري شهيندخت مولاوردي به عنوان رياست جديد امور زنان و خانواده رياست جمهوري معرفي شد.
در مراسم معارفه خانم مولاوردي که با حاشيههاي فراواني همراه بود، افرادي نظير فاطمه راکعي، فخرالسادات محتشميپور( همسر يکي از محکومين امنيتي فتنه 88) و برخي ديگر فعالان زن حضور داشتند.
اما نکتهاي که در اين ميان بايد به آن اشاره کرد، حضور نرگس محمدي در اين مراسم رسمي است.
سوالي که به ذهن خطور ميکند اين است که حضور رسمي محمدي در مراسم دولتي را به رسميت بشناسيم يا محکوميت ديدار او با کاترين اشتون در سفارت اتريش توسط دولتمردان را؟